Eğitim Sitesi

ICC Nedir? ICC Hakkında Kısaca Bilgi

ICC Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak ICC:

Görüntüleme ve baskı ortamlarında kullanılan International Color Consortium (Uluslararası Renk Konsorsiyumu) profili.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Üst üste baskı: Birden fazla negatifteki görüntülerden oluşmuş baskı. Yeni bir negatif agrandisöre yerleştirildiğinde baskı kartının daha önce pozlandırılmış bölümleri maskelerle kapatılır.

    Pozometre: Fotoğrafı çekilecek konudan yansıyan ışığın ya da konunun üzerine düşen ışığın miktarını ölçen cihaz.

    Deklanşör kablosu: Fotoğraf çekerken deklanşöre basıldığında doğabilecek titreşimleri yok etmek ya da deklanşöre uzaktan kumanda edebilmek amacıyla kullanılan esnek ve bükülebilen tek biçimindeki deklanşör.

    Gren: 1- Görüntüler, film üzerine ışığa duyarlı gümüş parçacıkları veya renk molekülleri tarafından kaydedilirler ve bunların dokusu (gren) büyütüldüklerinde (çok büyük baskılarda veya diapozitiflere lupla bakıldığında) görülebilir hale gelir. Yavaş filmler genellikle, hızlı filmlere oranla daha küçük grenlere sahiptirler. 2- Film ya da baskılar üzerinde görüntüyü oluşturan noktalardır. Yavaş filmler (düşük ASA değerli filmler, örneğin 25 ASA, 50 ASA) küçük grenlidirler ve oluşturdukları görüntü keskindir, bunun tersi olarak hızlı filmler (Yüksek ASA) değerli filmler, örneğin 400 ASA, 800 ASA) büyük grenlidirler ve oluşturdukları görüntü keskin değildir, grenler görüntü üzerinde seçilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü