Eğitim Sitesi

Üst üste baskı Nedir? Üst üste baskı Hakkında Kısaca Bilgi

Üst üste baskı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Üst üste baskı:

Birden fazla negatifteki görüntülerden oluşmuş baskı. Yeni bir negatif agrandisöre yerleştirildiğinde baskı kartının daha önce pozlandırılmış bölümleri maskelerle kapatılır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Bozulma (Distorsiyon): 1- Görüntünün kenarlarındaki düz çizgilerin dışarıya veya içeriye doğru kıvrılmış şekilde görünmelerine neden olan optik bozulmadır. 2- Bir fotoğraftaki perspektif olağanın çok dışındaysa, buna 'distorsiyonlu perspektif' denilmektedir.

    Doğal yoğunluk filtresi: Fotoğraf makinelerinde, objektife takılarak kullanılan gri renkle filtrelerdir. Tüm renklerde aynı oranda süzüm yaptığı için sonuçsal görüntüde herhangi bir renk kaybına neden olmazlar. Diyafram ve örtücü hızı ile oynamanın mümkün olmadığı durumlarda, makineye girmesi gereken ışığın azaltılması amacıyla kullanılırlar.

    Vidalı Objektif Bağlantısı: Değişebilir objektifler sistemine sahip fotoğraf makinelerinde objektif ile gövdeyi vida sistemi ile kenetleyen bağlantı. (screw mount)

    Aydınlık kutu (camera lucida): Mekanik olarak kâğıt üzerine resim yapmayı sağlayan, bir sehpa ve sehpaya takılan içten yansıtmalı prizmadan oluşan aygıt.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü