Eğitim Sitesi

Hz. Hacer Nedir? Hz. Hacer Hakkında Kısaca Bilgi

Hz. Hacer Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hz. Hacer:

İbrahim (as)' ın hanımı. İsmail (as)' ın annesi, Safa ve Merve tepeleri arasında oğluna su bulmak için koşan kişi

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Tevhîd: 1- "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed onun resulüdür." anlamına gelen "La ilahe illallah, Muhammedün resulullah." cümlesine kalp ile inanıp dil ile söyleme. Allah'ın var ve bir olduğuna inanmaktır. 2- Allah'ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah için yapma. 3- Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma.

    Muhammed-ül Emin: Hz. Muhammed (s.a.v)'in peygamber olmadan önce çevresindekiler tarafından sevilmesi ve güvenilmesinden dolayı verilen isim. Muhammed-ül Emin: Güvenilir Muhammed

    Zulhuleyfe: Medine'nin güneybatısında bir yer adı. Güneyden hac için gelenlerin ihrama girmek zorunda oldukları yer.

    Cahiliye: Cahiliye, Kur'an-ı Kerim inip İslamiyet yayılmadan önceki Arapların tutum ve davranışları için kullanılan bir kavramdır. Cahiliye - adı üzerinde - cahillik, kabalık, görgüsüzlük demektir. Bu kavram İslam'a uymayan her türlü inanç, söz ve davranışı ifade eder. Cahilliğin moda olduğu, cehaletin ortalığı kasıp kavurduğu, İslam'dan önceki döneme Cahiliye Devri denir. Bu devirde insanlar o kadar cahillerdi ki kendi elleriyle taştan, tahtadan putlar yapıp onlara taparlardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü