Eğitim Sitesi

Hizmetli Nedir? Hizmetli Hakkında Kısaca Bilgi

Hizmetli Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Hizmetli:

Araçlarda, sürücü hariç, araç veya taşıma hizmetlerinde süreli veya süresiz çalışan kişiler ile iş makinelerinde sürücü haricindeki kişilerdir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Hizmetli:

Kapıcılık, odacılık gibi işlerde kullanılan kimse, müstahdem.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Bisiklet: En çok üç tekerleği olan ve üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz binek aracı, çiftteker. Bisiklet için ülkemizde sürücü belgesi almadan kullanılmaktadır. Bisiklet motorlu ise; bu motorlubisiklet olarak adlandırılır. Bunun için motor gücüne göre A1 ve A2 sınıfı ehliyet alarak kullanılabilir.

    Poşet: Küçük torba.

    Yüksüz Ağırlık: Üzerinde insan veya eşya (yük) bulunmayan ve akaryakıt deposu dolu olan bir aracın taşınması zorunlu alet, edevat ve donanımı ile birlikte toplam ağırlığıdır.

    İl Yolu: Bir il sınırı içinde ikinci derece önemi haiz olan ve şehir, kasaba, ilçe ve bucak gibi belli başlı merkezleri birbirlerine ve il merkezine ve komşu illerdeki yakın ilçe merkezlerine, Devlet yollarına, demiryolu istasyonlarına, limanlara, hava alanlarına ve kamu ihtiyacının gerektirdiği diğer yerlere bağlayan yollardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü