Eğitim Sitesi

Hiper Enflasyon Nedir? Hiper Enflasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Hiper Enflasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Hiper Enflasyon:

Dörtnala enflasyon olarak adlandırılır. Paranın değerinin yitirdiği en şiddetli enflasyon biçimidir. İktisat tarihinde çoğunlukla savaş ya da sonrasında ortaya çıkmış ve yeni bir para biriminin kurulmasını zorunlu hale getirmiştir.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Hiper Enflasyon:

Yıllık yüzde bini veya aylık yüzde ellileri aşan ve paranın bütün işlevlerini yitirmesine neden olan çok yüksek oranlı enflasyon.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İhraç: Sermaye piyasası araçlarının ihraçcılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışıdır.

    Birim İşgücü Maliyeti: Bir birim iş üretmek için yapılması gereken ortalama işgücü harcamalarını ifade eder. Toplam ücret ödemeleri üretime bölünerek hesaplanır. Saatlik ücretlerin işgücü verimliliğine oranı olarak da ifade edilebilir. Saatlik ücretlerdeki artış birim ücreti artırırken, verimlilikteki artış azaltmaktadır. Firma açısından birim ücret artışı kârlılığı azaltan, rekabet gücünü zayıflatan bir unsurdur. (Unit Labour Cost)

    Hazine: Devletin tasarruflarını ve mali işlemlerini idare eden kurumdur.

    Üye İşyeri: Banka ve finansal kuruluşlarla yaptıkları sözleşme çerçevesinde mal ve hizmet satımı için kart kabul etmeye yetkili kılınan iş yerleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü