Eğitim Sitesi

Herbasöz Nedir? Herbasöz Hakkında Kısaca Bilgi

Herbasöz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Herbasöz:

Otla ilgili ya da ot özelliği taşıyan, odunsu olmayan.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Guatr: Tiroid bezinin büyümesi sonucu oluşan hastalık.Tiroidin aşırı faaliyeti ya da iyot eksikliğinden ortaya çıkar.

    Hidroliz: 1-Bir bileşikteki belirli bazı bağların arasına su girmesiyle bileşiğin parçalara ayrılmasıdır. Hidroksil grubu ayrılan bileşiğin bir kısmına, hidrojen atomu da öteki kısmına katılır. 2-Büyük moleküllere su katılarak yapı birimlerine ayrıştırılması.

    Kilit Taşı Tür: 1. Bir komünitenin kompozisyonu üzerinde baskın etkiye sahip olan tür. 2. Besin ağlarında bulunan ve ekosistemin bütünü üzerinde etkili olan türlere kilit taşı tür denir. Bu türlerin ekosistemin devamlılığı açısından önemi büyüktür. Bu türler ekosistemde yok olduğunda besin ağı büyük ölçüde zarar görür ve ekolojik denge bozulur. Bu türlere örnek olarak su samuru verilebilir.

    Larva: 1. Tüm başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve ergin karakteri göstermeyen kanatsız, kurt biçimindeki evre, kurtçuk. 2. Ergin karakterlerini kazanmadan önceki genç hayvan. 3. Embriyonel gelişimini tamamlamadan yumurtadan çıkan yavrulara denir. 4. Bazı hayvanların hayat devrelerinde görülen ve metamorfoz sonucunda ergin hale benzeyecek olan yavru evresi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü