Eğitim Sitesi

Haliç İşi Nedir? Haliç İşi Hakkında Kısaca Bilgi

Haliç İşi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Haliç İşi:

XV. yüzyıl sonunda mavi-beyaz tekniğin seramiklerde kullanılan bir uygulaması. İnce spiral dallar üzerinde minik çiçekler, yapraklar yer alır.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Haliç İşi:

15. yüzyıl sonunda mavi-beyaz tekniğin keramiklerde kullanılan bir uygulaması. ınce spiral dallar üzerinde minik çiçekler, yapraklar yer alır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Sır: 1. Bazı nesnelere parlaklık verme, dış etkilerden koruma, sızmalarını önleme vb. amaçlarla sürülen, saydam veya donuk vernik. 2. Pişmiş toprak, eşya ve yapı malzemesi üzerine sürülerek fırınlanan ve bunların üzerine saydam bir katmanla örterek su ve benzeri sıvılardan etkilenmemesini sağlayan koruyucu malzeme.

    Pilpaye: Osmanlı camilerinde ana kubbeyi taşıyan büyük ayak. Fil ayağı.

    Afterimaj: Bir imgeye bir süre baktıktan sonra göz sinirlerinin bu imgeyi ilk imgeden sonra bakılan imgeye taşıyarak oluşturduğu görsel olguyu tanımlamak için kullanılan terim.

    Han/Kervansaray: Orta Çağ'da ticaret yolları üzerinde belirli aralıklarla yapılmış olan konaklama yapıları. Genelde "Han" denilen ve ticari ya da yarı askeri sivil mimarlık örnekleri olan bu yapılar, kent içlerinde de bulunabiliyordu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü