Eğitim Sitesi

Haber Atlatmak Nedir? Haber Atlatmak Hakkında Kısaca Bilgi

Haber Atlatmak Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Haber Atlatmak:

Başka habercilerin gözden kaçırdığı, haber değeri taşıyan bir konunun haber haline getirilmesi ve yayınlanması.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Dörtgen/Kare Tekniği: Genellikle ters piramit tekniğinin uygulanamayacağı yorumlayıcı haberler için geliştirilmiş, haberi oluşturacak verilerin tümü eşdeğerde olduğunda kullanılan, haberin kare ya da bloklar olarak düzenlendiği ve karede yer alan tüm paragrafların okur bakımından eş derece önemli olduğu yazım tekniği.

    Televizyon / Yayın Kanalı: Televizyon kuruluşunun televizyon yayını içeriğini, bir yayın akışı çizelgesi doğrultusunda eş zamanlı olarak iletmek amacıyla kullandığı yayın ortamı.

    Düz Piramit Tekniği: Genellikle görece düşük öneme sahip, güncelliğini yitirmeyen ve/veya içeriği eğlenceye yönelik haberlerin yazımında kullanılan ve haber yazımında eldeki verilerin az önemliden önemliye, ayrıntıdan öze doğru sıralandığı yazın tekniği.

    Sponsor: Adını, markasını, logosunu, imajını, faaliyetlerini veya ürünlerini tanıtmak amacıyla programlara yönelik katkı yapan, yayın hizmetinin sağlanmasıyla veya görsel ve/veya işitsel eserlerin üretimiyle bağlantılı olmayan gerçek veya tüzel kişiler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü