Eğitim Sitesi

Dörtgen/Kare Tekniği Nedir? Dörtgen/Kare Tekniği Hakkında Kısaca Bilgi

Dörtgen/Kare Tekniği Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Dörtgen/Kare Tekniği:

Genellikle ters piramit tekniğinin uygulanamayacağı yorumlayıcı haberler için geliştirilmiş, haberi oluşturacak verilerin tümü eşdeğerde olduğunda kullanılan, haberin kare ya da bloklar olarak düzenlendiği ve karede yer alan tüm paragrafların okur bakımından eş derece önemli olduğu yazım tekniği.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Haberci Refleksi: Kişinin çevresinde gelişen olayları haberci gözüyle değerlendirme ve bu olaylarda 5N1K sorularına cevap arama eğilimini; ani gelişen olayları hızlı bir şekilde süzgeçten geçirmek, hızlı kavramak ve hızlı bir şekilde davranmak.

    Proje: Sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

    Sanat Grubu: Programın görsel yapısını tasarlayan ve oluşturan ekip.

    Soğuk Prova: Programın görsel biçiminin ve kilit ekibinin, program tasarım ve iş hedeflerine uygun şekilde hazırlanıp düzenlendiğini gözlemlemek amacıyla, kamera kaydı yapılmaksızın gerçekleştirilen prova.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü