Eğitim Sitesi

Günübirlikçi Nedir? Günübirlikçi Hakkında Kısaca Bilgi

Günübirlikçi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Günübirlikçi:

Gittiği yerde, varış noktasında bir günden az kalan ve gecelemeksizin ayrılıp geziye başladığı yere dönen ziyaretçidir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Amerikan Seyahat ve Turizm İdaresi: Turist girişini sağlamak ve geliştirmek amacıyla Amerikan Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulu turizm organizasyonu.

    Çevre Koruma: Potansiyel olarak tehlikeli atık maddelerin çevreye boşaltılmasının asgariye indirilmesi yada önlenmesi amacıyla kaynakların yöntemi.

    Yayla Turizmi: Yaylalar farklı rölief üzerinde yer alan sürekli ve geçici yerleşme yerlerinde göçebe, yarı göçebe, köy ve kasabalarda yaşayan insanların belli bir süre için bulunduğu yerlerdir. Ülkemiz için yeni bir turizm türüdür. Bu amaçla özellikle doğu Karadeniz bölgesinde çeşitli yaylalar turizm merkezi ilan edilmiştir. Bunların bir Bölümü: Giresun-Bektaş Yaylası, Giresun-Kümbet Yaylası, Trabzon-Çaykara-Uzungöl, Trabzon-Gümüşhane-Erikbeli, Rize-Anzer, Artvin-Kafkasör, Ordu-Akkuş-Argin Yaylası, Sinop-Ayancık-Akgöl. Kent ve kente ait olumsuzlukları da monotonlaşan halka ve ülkemize özellikle doğal güzelliklerimizi ve kültürel değerlerimizi görmeye gelen bu ortam içerisinde tatillerini geçirmeyi arzulayan turistlere yayla hayatını yaşatmak, geleneksel yayla şenliklerini sunmak, yaylayı golf, binicilik vb. kış sporlarına açarak turizmi geliştirmek amacıyla yayla turizminin önemini vurgulamaktadır.

    Rıhtım: Bir nehir veya deniz kıyısında doldurularak yapılmış, gemilerin indirme-bindirme veya yükleme-boşaltma yapabileceği yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü