Eğitim Sitesi

Güdülenme Nedir? Güdülenme Hakkında Kısaca Bilgi

Güdülenme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Güdülenme:

Herhangi bir şekilde eylemde bulunma eğilimi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Güdülenme:

1. Hayvan ya da insanda organizmayı belirli bir amaca yönelik davranışa iten sürecin tümüne güdülenme denir.

2. Organizmanın içinden veya dışından gelen güdülerin etkisi ile harekete geçerek davranışta bulunma ve doyum sağlama sürecine güdülenme denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Güdülenme:

1. Güdülerin organizmayı uyarıp faaliyete geçirerek organizmanın davranışlarını belirli bir amaca doru yöneltmesiyle organizmanın davranışta bulunma süreci.

2. Bireyin, işinin yönünü, gücünü ve öncelik sırasını belirleyen içten veya dıştan gelen dürtülerle harekete geçmesi, motivasyon.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Açık Hava Öğretimi: Öğretim programlarında yer alan kimi derslerin ya da ders konularının derslik dışında açık havada işlenmesi.

    Çerçeve Öğretim Programı: Bir meslek alanında ve/veya dalında modüler yapıda hazırlanan öğretim programının tanıtımı ve uygulanmasıyla ilgili açıklamaları, haftalık ders çizelgeleri, programda yer alan dersleri, dersleri oluşturan modülleri, modülde kazandırılacak bilgi ve becerileri gösteren program yapısı.

    Bilme: 1. Bir şeyi anlamış ya da öğrenmiş bulunma. 2. Bir şeyi yapmaya alışmış olma, elinden gelme. 3. Tanıma, anımsama.

    Bilmesinlercilik: Kimi toplumsal sınıfların belli bir eğitim düzeyini aşmaması ve aydınlatıcı birtakım bilgilerle donatılmaması gerektiğini ileri süren ve genellikle özgür düşüncelere karşı koyanların tutumuna verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü