Eğitim Sitesi

Güç Nedir? Güç Hakkında Kısaca Bilgi

Güç Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Güç:

Yapılan işin zamana oranı, işin yapılma hızı, birim zamanda yapılan iştir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Güç:

Birim zamanda yapılan iş veya harcanan enerji.

 

Elektrik Terimi Olarak Güç:

Birim zamanda üretilen veya tüketilen elektrik enerjisi miktarıdır. (kWh. Olarak)

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Güç:

1. Bir ulus, bir ordu vb. nin ekonomik, endüstriyel ve askerî potansiyeli: İnsan gücü

2. İş yapma, hareket etme yeteneği, kuvvet.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Torna: Malzemeye şekil vermek için kullanılan bir makinadır. Malzeme dönerken kalem malzemeye dayatılarak parçadan talaş kaldırır.

    Isı kontrol klapesi: Motorun egzoz manifoldunda ısıyla çalışan termostatik bir supaptır. Motorun sıcaklığına göre emme manifoldunu ısıtır.

    Lastik: Otomobil tekerleği şeklinde yapılmış dış ve boru şeklinde yapılmış iç lastikten oluşur. Otomobilin gidişini ve yaylanmasını sağlar.

    Yağ Filtresi: Yağ filtreleri, kirlenmiş yağları ve motor çalıştığı sürece aşınmadan dolayı oluşan parçacıkları, motor ve transmisyondan uzak tutmak için kullanılır. Karbon zerrecikleri, toz ve pislikler, motorun çalışması anında yağa karışabilirler. Bu yabancı maddelerin bir kısmı kartere çöker, yağ süzgeci ve tapa mıknatısı tarafından tutulur. Daha küçük zerreler ise yağlama sistemine karışmadan filtre tarafından süzülerek sisteme zarar vermeleri önlenir. Motor yağlama sisteminin en önemli parçalarından biri olan yağ filtresi, motor yağının içinde bulunan dispersan katığının, motor içinde bulunan gelen korozyon ve zararlı maddeleri toplayarak karter dışında biriktirdiği yerdir.Bütün içten yanmalı motorlarda yağ filtresi mevcuttur. Hem filtrenin, hem de motorun mekanik ömrü açısından motora uygun yağ ve bu yağa uygun filtre kullanılmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca etkin bir filtreleme için yağın sıcaklığı da çok büyük önem Arz etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü