Eğitim Sitesi

Göç Nedir? Göç Hakkında Kısaca Bilgi

Göç Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Göç:

Ekonomik, toplumsal, siyasi sebeplerle bireylerin veya toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye, bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitme işi, taşınma. Yer değiştirmeler ülke içinde olursa iç göç ; ülke dışına olursa dış göç denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Göç:

1- Nüfusun geçici veya sürekli olarak yer değiştirmesidir. Göçler, hızlı nüfus artışının doğal bir sonucudur. Bir bölgedeki nüfusun, artmasında veya azalmasında göçlerin büyük etkisi vardır.

2- Çalışmak ve daha iyi yaşam olanakları bulmak amacıyla, insanların oturdukları yeri bırakıp başka yörelere giderek oraya kesin ya da geçici olarak yerleşmeleridir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Göç:

Fizikî veya coğrafî hareketlilik. Bir yerleşim biriminden, bir siyasî sınırı olan toprak parçasından başka bir yerleşim yerine doğru, fert, grup veya kitle hâlinde gerçekleşen bir hareket.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Etkili Dinleme: İletişimde bulunduğumuz kişiden mesajı tam ve doğru alma etkinliğidir. Etkili Dinleyicinin Özellikleri - Dikkatini karşısındaki kişiye verir. - Konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler. - Göz teması kurar. - Son sözü söylemek için çabalamaz. - Dinlerken vereceği cevabı düşünmez. - Yargılamadan, suçlamadan dinler (önyargılı değildir). - Duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışır. Empati kurar.. - Dinlerken başka bir işle meşgul olmaz. - Konuşmacının sözlerine olduğu kadar sözsüz mesajlarına da dikkat eder. - Konuşmacının duygu ve düşüncelerine anladığını gösteren sözlü ifadelerde bulunur.

    Yasama: Yasa koyma, yasa yapma, teşri.

    Jest ve Mimik: Herhangi bir şeyi açıklamak için el, kol veya baş ile iradeli veya irade dışı hareketlere JEST, yüz ifadesine MİMİK adı verilir.

    Coğrafi Konum: Bir yerin Dünya üzerinde bulunduğu konuma coğrafi konum denir. Coğrafi konum, matematik ve özel konum olarak ikiye ayrılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü