Eğitim Sitesi

Glukoz (Üzüm şekeri) Nedir? Glukoz (Üzüm şekeri) Hakkında Kısaca Bilgi

Glukoz (Üzüm şekeri) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Glukoz (Üzüm şekeri):

Balın bünyesinde bulunan ve invertaz enziminin aktivitesiyle sukrozun (sakkarozun) parçalanmasıyla meydana gelen iki şekerden biri. Bkz. invert şeker.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Arı mesafesi (Arı aralığı): Arıların kovan içinde rahatça hareket edebilecekleri yol ve geçit sistemleridir. 6 -10 mm normal kabul edilirse de çerçeve ve kovanda zamanla oluşabilecek esnemeler, eğilip bükülmeler baştan hesaba katılmalıdır. Bizim normal diyeceğimiz aralık 7,5 mm olmalıdır. Arı mesafesi, teknik arıcılığın önemli kavramlarından biridir.

    Organik arıcılık: Arı ürünlerinin, üretimden tüketime kadar tüm aşamalarında kimyasal ilaçlama yapmadan, organik tarım alanlarında veya doğal yapısı bozulmamış arı merasında, her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan arıcılık.

    Oğul (doğal): Yeni bir arı ailesi oluşturmak üzere kovandaki ergin arıların yaklaşık yarısının bir veya birkaç ana arıyla birlikte topluca kovandan ayrılması.

    Oğul kümesi: Oğul verme sırasında kovandan ayrılan arıların kendilerine yeni kalıcı yuva yeri buluncaya kadar uygun bir yerde bir araya toplanmış şekli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü