Eğitim Sitesi

Glockenspiel Nedir? Glockenspiel Hakkında Kısaca Bilgi

Glockenspiel Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Glockenspiel:

Büyüklerine göre, tınıları belirli çelik parçacıklara tokmakla vurularak çalınan, ses boyutları beş oktava dek ulaşan çalgı.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Point: Klasik balede yükselebilmek ve parmak ucunda durabilmek için giyilen özel ayakkabıları ve bu ayakkabılar ile yapılan hareket.

    Partita (Al.): 1- Süit benzeri bir demet. İlk parça dışındaki parçaların, süit gibi, danslardan oluşması gerekmez. 2- On yedinci yüzyılda art arda çalınan dans parçaları dizisi. Bach, terimi iki anlamda kullanmıştır. 1.Süit karşılığı, 2. org "chorale"leri üzerine çeşitlemeler.

    Kantat: 1- Başlangıçtaki anlamına göre söylemek, "teganni" edilmek için yazılmış parça. Bugünkü anlamına göre, operada olduğu gibi, metni bir olayı bir konuyu anlatan, fakat sahnede oynamak için hazırlanmamış, bir ya da birkaç solo şarkıcı ve orkestra (ve bazı kere de koro) için yazılmış yapıt. 2- İki ya da daha çok ses için yazılmış dramatik şarkı türü. 17. yüzyılda sürekli bas eşliğinde bir sesin okuduğu dramatik şarkı. Sonradan aryalar ve resitatifler de eklenerek daha çok çalgı ve daha çok ses için düzenlenen, dekor ve kostüm gerektirmeyen bir mini operaya dönüşmüştür. Cantata (İt.).

    Avurtlak: Zurnalarda, kamış düdüğün bulunduğu lüleye takılan yuvarlak plaka.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü