Eğitim Sitesi

Gizlilik Nedir? Gizlilik Hakkında Kısaca Bilgi

Gizlilik Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Gizlilik:

İletişim kuran iki taraf arasındaki yazışmaların üçüncü kişilerden gizli tutulması, veya bir kişiye ait bilgilerin kendisi dışında herkesten gizli tutulması. (privacy)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Anahtar Kelime: Sitenin veya siteye ait sayfaların içeriğine dair kullanıcılara ve arama motorlarına fikir veren kelime ya da kelime topluluklarına anahtar kelime denir. Arama motorları sonuçlarında, gerçekleştirilen aramalardaki anahtar kelimelerin en doğru yoğunlukta içeren siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda görüntülenir.

    Bilgi bütünlüğü: Bilginin saklanması veya açık/kapalı iletişim ağlarından iletimi sırasında içerik açısından herhangi bir değişime uğratılmamış olması, özgün halinde korunması. (message integrity)

    Anahtar üretimi: Açık anahtarlı kriptografide, her kullanıcının açık/gizli anahtar çiftinin, kullanılan kriptografik yönteme bağlı matematiksel işlemlerle hazırlanması (key generation)

    Kod: (a) Bilginin kısaltılarak kayıt edildiği ya da tanımlandığı karakter dizisi (b) Bilgisayarın tanıyacağı formda özel semboller kullanılarak bilginin gösterilmesi ya da tanımlanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü