Eğitim Sitesi

Gerilim Nedir? Gerilim Hakkında Kısaca Bilgi

Gerilim Terimi Hakkında Bilgiler

Edebiyat Terimi Olarak Gerilim:

Okuyucu ya da izleyicide merak ve korku duygularını uyandırarak, endişeli bekleyiş içine sürükleyen gerginlik.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Gerilim:

Bir iletkenin uçları arasındaki gizil güç farkı, potansiyel farkı, voltaj.

 

Fizik Terimi Olarak Gerilim:

Birim elektriksel yükü bir noktadan ikinci bir noktaya götürmek için gerekli olan enerji, bu iki nokta arasındaki gerilimdir. Birimi Volt

 

    Benzer Edebiyat Terimleri

    İlahi: 1. Allah aşkını, dinî, tasavvufi duyguları konu alan, genellikle 3 -7 dörtlükten oluşan, tekke edebiyatı nazım türüdür. 2. Tekke edebiyatında herhangi bir tarikatın izini taşımaksızın Allah'ı övüp yücelten şiir türü.

    İade: Özellikle Divan edebiyatında bir beytin son sözcüğünü ondan sonraki beytin ilk sözcüğü olarak kullanmayla ilgili söz sanatı.

    Kat: Anlamla ilgili sanatlardandır. Susmanın söylemekten etkili olacağı yerde sözü kesmeye denir. Heyecanın doruğa ulaştığı noktada bu yola başvurulur. Genellikle nesirde kullanılan bir sanattır. Örnek: Bu dağın çilesi dolmaz, Bu dağın çilesi solmaz, Bu dağ bir... Sus şair, Hepsini demek olmaz! Halide Nusret Zorlutuna

    Servet-i Fünun Edebiyatı: 1895 yılında Recaizade Mahmut Ekrem'in öncülüğünde Servet-i Fünun dergisinde toplanan ve tümüyle batıya yönelen edebiyatçıların oluşturduğu edebiyat ve bu edebiyatı oluşturan sanatçılar topluluğu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü