Eğitim Sitesi

Gerçek Kişi Nedir? Gerçek Kişi Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçek Kişi Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Gerçek Kişi:

İnsanlardır.

 

Hukuk Terimi Olarak Gerçek Kişi:

İnsanlar.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gerçek Kişi:

İnsan. Her hangi bir kurum değil, bir insan olarak kişinin kendisi.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Mera: Bir veya birkaç köy veya beldenin hayvanlarını otlatmaları veya otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya eskiden beri bu amaçla kullanılagelen arazidir. Tapu kütüğüne değil, kamu orta malları siciline tescil edilir. Mera vasfı değişmedikçe, özel mülkiyete konu olmaz, zamanaşımı ile kazanılamaz.

    Uyruk: Tabiiyet, bir ülkenin vatandaşı olmak.

    Satışa Arz Şerhi: İpotek borcunun ödenmemesinin sonucu ipoteğin paraya çevrilmesidir. Alacaklı gayrimenkulü icra kanalı ile sattırarak satış bedelinden alacağını alır (MK.873). İcra ve İflas Kanunun 150/C maddesi, icra müdürünü, ipoteğin paraya çevrilmesi hakkındaki takibin başladığını tapu sicil müdürlüğüne haber vermeye mecbur tutmuş ve bu hususun gayrimenkulün kütük sayfasına şerh verilmesini öngörmüştür.

    Mülkiyetten Başka Ayni Haklar: Eşya üzerinde malikinden başka üçüncü kişiler yararına kurulabilen ve sahibine hakkın konusu olan şeyde genelde yararlanma veya sattırarak paraya çevirme yetkisi veren, herkese karşı ileri sürülebilen haklardır. Örnek; irtifak hakları, gayrimenkul mükellefiyeti ve rehin hakları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü