Eğitim Sitesi

Geostationary Nedir? Geostationary Hakkında Kısaca Bilgi

Geostationary Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Geostationary:

Yeryüzü sabit uydular. Yörüngede salınımsız olarak duran sabit uydulardır. Ekvator hizasında ve yeryüzü ile aynı hızda hareket ederler.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Nagravision: TV şifreleme sistemi olup, Nagravision (Syster) Avrupada Teleclub ve Premiere in (Analog programları için) kullandıkları, Digital versiyonu da olan (Türk Star Digital, Multicanal) bir paralı tv şifreleme sistemidir.

    Beam: Uydu yayın alanı.

    Double-Hop: Çift atlama; 2 anten sistemi merkezi bir Yer istasyonu üzerinden haberleşiyorsa Sinyal Double-Hop yapar. A istasyonundan uyduya, uydudan merkezi yer istasyonuna 1 HOP, Merkezi yer istasyonundan uyduya ve ordan B istasyonuna 1 HOP. Toplamda 2 HOP.

    AM Modulasyon: AM terimi, İngilizcede genlik modülasyonu anlamına gelen iki kelimenin baş harflerinden oluşturulmuştur. İsminden de anlaşılacağı gibi AM‘de asıl olan genliğin değişimini sağlamaktır. Bunun için taşınacak sinyal kendinden daha yüksek frekansa sahip bir sinyalle çarpılmaktadır. Matematiksel analiz yapıldığında, iki sinyalin çarpımıyla elde edilen sinyalin, taşıyıcı sinyalin frekansına yakın bir frekansa sahip olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü