Eğitim Sitesi

Genetik Nedir? Genetik Hakkında Kısaca Bilgi

Genetik Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Genetik:

İnsan, hayvan ve bitkilerde soya çekim, evrim ve değişim olaylarını inceleyen biyoloji dalı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Genetik:

1-Bitki,hayvan ve insanlarda kalıtım olaylarını inceleyen biyoloji dalı

2-Kalıtım bilimi

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Genetik:

Kalıtım bilimi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Genetik:

Belirli kalıtsal özelliklerin örüntüsünü inceleyen bilim dalı. Kalıtsal bilginin birimleri olan genlerin yapısının, işlevinin ve kalıtımının bilimsel olarak çalışılması.

 

Genetik Terimi Olarak Genetik:

Canlılardaki kalıtsal özelliklerin dölden döle(nesilden nesile) nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalına genetik denir. Ayrıca genlerin yapısını, görevini ve genlerde meydana gelen değişiklikleri de inceler.

İlk genetik çalışmalarını Gregor Johann MENDEL yapmıştır. Bu yüzden genetik biliminin kurucusu ve babası sayılır. Yetiştirdiği bezelyelerdeki karakterleri inceleyen Mendel kalıtım ve de tabi ki biyoloji bilimine çok büyük katkıda bulunmuştur.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Genetik:

1- Kalıtım birimi olan genlerin yapısını, görevini ve bir dölden diğerine nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalı, kalıtım bilimi.

2- Kalıtım bilimi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Cinsel Eğitim: 1. Üremeyle ilgili konular ve sorunlar üzerinde çocukları ve gençleri aydınlatmak amacıyla yapılan eğitim. 2. Bireye, cinsel içtepi ve davranımlarını denetleyebilme gücünü vermek amacıyla yapılan eğitim. 3. Kadın ve erkek cinsleri arasında ortaya çıkan ruhsal ve fizyolojik sorunlardan söz eden eğitim.

    Usçuluk: Yalnızca usun bilgi kaynağı olabileceğini ve doğrunun deneye baş vurulmadan yalnızca önsel ilkelere dayanarak ortaya konulabileceğini ileri süren felsefe öğretisi.

    Çerçeve Öğretim Programı: Bir meslek alanında ve/veya dalında modüler yapıda hazırlanan öğretim programının tanıtımı ve uygulanmasıyla ilgili açıklamaları, haftalık ders çizelgeleri, programda yer alan dersleri, dersleri oluşturan modülleri, modülde kazandırılacak bilgi ve becerileri gösteren program yapısı.

    Yararcılık: 1. Bir işin, bir eylemin doğruluk derecesini o iş ve eylemdeki yararlıkla değerlendiren, yarar ilkesini doğru davranışların ölçüsü olarak kabul eden ve böylece yarar ile ahlak arasında sıkı bir ilişki kuran öğreti. 2. Genel mutluluğa uymayı ahlaksal değerin ölçütü olarak gören öğreti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü