Eğitim Sitesi

Gelir Tablosu Nedir? Gelir Tablosu Hakkında Kısaca Bilgi

Gelir Tablosu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gelir Tablosu:

İşletmenin belli bir faaliyet dönemine ilişkin kâr-zarar durumunu gösteren malî tablo.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK): Bir şirketin finansal performansını ölçmek; şirketler ve sektörler arasındaki karlılığı değerlendirmek amacıyla kullanılan finansal veri.

    Tezgah Üstü Piyasalar: 1-(Over the Counter "OTC") Organize olmayan, belli bir yapı altında toplanmayan piyasalardır. İşlemler taraflar arasında karşılıklı anlaşma yoluyla gerçekleştirilir. 2-Alıcıları önceden belli olan veya olmayan, belli bir miktarın üzerindeki hisse senedi işlemlerinin Borsa'da güven ve şeffaflık ortamında organize bir piyasada gerçekleşmesini sağlayan pazardır.

    İşgücü: Genel anlamıyla bir ülkede çalışan ya da iş arayan bireylerin toplam sayısı.

    Borsa İstanbul(BİST): İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB), hisse senetleri, hazine bonoları ve devlet tahvilleri, gelir ortaklığı sertifikaları, özel sektör tahvilleri, yabancı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları ve uluslararası menkul kıymetlerin alım ve satımının yapılmasını sağlamak amacıyla 26 Aralık 1985 günü kurulmuş, 3 Ocak 1986 yılında faaliyete başlamıştır. Borsa İstanbul olarak isimlendirilmiş kısaca BİST olarak ifade edilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü