Eğitim Sitesi

Gazaba uğramak Nedir? Gazaba uğramak Hakkında Kısaca Bilgi

Gazaba uğramak Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Gazaba uğramak:

Bir kimsenin öfkesine maruz kalmak.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Gazaba Uğramak:

Bir kimsenin öfkesine maruz kalmak.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Vecibe: 1. Çok gerekli ve şart olan şey, borç hükmünde olan görev, yapılması mecburi iş. 2. Âkil ve bâliğ olan Müslümanların yerine getirmeleri zorunlu olan dini emirler; ibadetler, ahlaki hükümler.

    Kaza: Yüce Allah'ın ezelî ilmiyle takdîr ettiği şeylerden her birinin zamanı gelince o takdire uygun olarak gerçekleşmesine kaza denir.

    Dört Büyük Melek: Cebrail: Allah'tan vahiy getiren melektir. Mikail: Evrendeki tabiat olayları, ve canlıların rızıkları ile görevli melektir. İsrafil: Kıyametin kopması ve insanların kabirlerinden kalkması için Sur'a üflemekle görevli melektir. Azrail: Canlıların ruhlarını almakla görevli melektir.

    Humus Yılı: İnsanın her yıl kazandığı malları hesaplayıp, humusunu çıkarması için belirlediği gün. Bir insan bulûğ çağına erdikten sonra namaz kılmalı, ilk ramazan ayını oruç tutmalı, zekâtı farz olan mallara sahip ise zekâtlarını ödemeli ve kazanç yoluyla eline geçen gelirin bir yıl sonra ihtiyaçlarından arta kalan miktarının beşte birini humus olarak vermelidir. Dolayısıyla humus yılının başlangıcında, insanın eline geçen ilk gelirin tarihi ölçü alınır. Bu nedenle çiftçinin humus yılı, ele geçirdiği ilk üründen; memur birinin yılı, ilk aldığı maaştan; işçinin humus yılı, ilk kazandığı paradan; esnaf birinin yılı, ilk yaptığı muameleden vb. başlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü