Eğitim Sitesi

Fotosentez Nedir? Fotosentez Hakkında Kısaca Bilgi

Fotosentez Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fotosentez:

1. Işık enerjisinin kimyasal enerjiye dönüştürülerek glikoz ya da diğer organik bileşiklerde depolanması olayı.

2. Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla Karbondioksit(CO2) ve Su (H2O)'dan besin maddelerini üretmesidir.

3. Yeşil bitkilerin kloroplastlarında karbon kaynağı olarak karbondioksitin, hidrojen kaynağı olarak da suyun kullanılması ile yeşil pigment olan klorofilde tutulan güneş enerjisiyle ATP oluşması ve karbonhidratların sentezlenmesi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotosentez:

1- Yeşil bitkilerin topraktan aldıkları suyla havadan aldıkları karbondioksiti Güneş enerjisiyle birleştirerek besin yapma olayı.

2- Bitkilerin, yapraklarına renk veren maddeler ve güneş enerjisi sayesinde su ve karbon dioksidi birleştirilerek besin üretmesi.

3- Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla karbondioksit ve su kullanarak besin maddelerini üretmesidir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerde klorofil ve ışık yardımı ile topraktan alınan su ve havadan alınan karbondioksitin birleştirilerek karbonhidratların meydana getirilmesi olayıdır. Burada güneşin radyant enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Fotosentez:

Yeşil bitkilerin ışıkta basit bileşiklerin karmaşık yapılı organik moleküller yapması.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Talamus: Diansefalonun yan duvarları. Beyne giden duyusal impulsların mesajını alan merkez. Aynı zamanda beyinle karmaşık yollarla ilişki kurar.

    Çok Alellilik: Bir türde bir özellikle ilgili olarak ikiden fazla gen çeşidinin bulunması durumuna çok alellilik denir. Bireyler bu alellerden ancak ikisini taşıyabilir. Bu genlerin birbirlerine karşı baskınlık ve çekiniklik durumlarına bağlı olarak farklı fenotipik kombinasyonlar görülebilir.

    Mikrospor: 1. Bazı deniz bitkilerinde erkek üreme bölgeleri tarafından üretilen küçük eşey hücreleri. 2. Polen. Tohumlu bitkilerde üreme organı olan stamenlerde mayoz bölünmeyle meydana gelen erkek üreme hücreleri, çiçektozu. Çiçekli bitkilerdeki polene özdeştir.

    Fauna: 1. Bir ülke, bölge, özel bir çevre ya da devreye has tüm canlılar. 2. Belirli bir bölgeye adapte olmuş ve o bölgede yaşamını sürdüren hayvan topluluğudur. 3. Belirli bir ortamdaki hayvan türlerinin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü