Eğitim Sitesi

Fissur Sealant Nedir? Fissur Sealant Hakkında Kısaca Bilgi

Fissur Sealant Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Fissur Sealant:

Diş çürümelerini önlemek üzere kullanılan plastik bir sıvıdır. Fissür örtücüler azı dişlerinin üzerindeki girinti ve çıkıntılara uygulanır. Hemen sertleşen bu sıvı dolgular, diş fırçası ile kolayca temizlenebilecek sığ yüzeyler oluşturur.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Jaket: Genellikle porselenden yapılan ön dişlere takılan kuron.

    Aşırı Hassaslık: Sıcak, soğuk, kimyasal, mekanik ya da osmotik (tatlı veya tuzlu) uyarıcılarla temas ettiğinde dişlerin verdiği ani ve keskin ağrı şeklindeki reaksiyon. Hipersensitivite

    Endodontist: Endodonti Uzmanı ya da endodontist; diş hekimliği fakültesini bitirdikten sonra belirli bir süre endodonti üzerine uzmanlık eğitimi alan ve kök kanal tedavisinde uzmanlaşmış diş hekimidir. Bir endodontistin çalışma alanı, kök kanal tedavisi gereksiniminin teşhisi ve tedavisini kapsamaktadır.

    Ataşman Seviyesi: Periodontal liflerin ataşman seviyesinin sayısal ölçümüdür. Genellikle periodontal cep derinliğinin ölçümü ve diş eti çekilmesi (gingival recession) ölçümünün bir araya getirilmesiyle bulunur. Ataşman seviyesi, periodontal hastalıkların seyrini ve tedavinin başarısını değerlendirmede kullanılan en önemli ölçüm yöntemlerinden biri olarak kabul edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü