Eğitim Sitesi

Fil Ayağı Nedir? Fil Ayağı Hakkında Kısaca Bilgi

Fil Ayağı Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Fil Ayağı:

1. Taş yapılarda büyük bir alanı kaplayan örülerek yapılan büyük çaptaki ayaklara verilen isim.

2. Büyük kubbeleri taşımak için örülen çokgen, kare gövdeli büyük taşıyıcı ayak.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    İmgelem: 1- Önceden görülmüş varlıkların, yaşanmış olayların zihinde canlandırılması. Farklı kaynaklardan olanları bir araya getirerek yaratmaktır. 2- İmgelerin birbiriyle olan ya da kurulabilen bağlantısını kurma yetisidir.

    Vitray: 1. Renkli camların belli bir kompozisyon düzeni içinde bir araya getirilişi. Avrupa'da özellikle kiliselerin pencerelerini süsleyen vitraylarda, doğaya özgü motiflerin yanında dinsel konular da belli bir düzen içinde resimlenmiştir. 2. Cam süsleme sanatı. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim. 3. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim. 4. Renkli camları, bir kompozisyon oluşturacak biçimde kurşun şeritlerle bir araya getirerek pencereye yerleştirme teknik.

    Baldaken: Kare ya da piramidal çatıyla örtülü, kare, çokgen veya daire planlı, sütunlarla taşınan küçük açık yapı.

    Oran: 1. Resimde oranlar ile çok farklı yanılsamalar sağlanabilir. (Proportion) 2. Resim, heykel ve mimarlık sanatlarında, parçaların etki yönünden birbirlerini değerlendiren büyüklükleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü