Eğitim Sitesi

Fagosit Nedir? Fagosit Hakkında Kısaca Bilgi

Fagosit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fagosit:

Bir hücrenin diğer bir hücre veya partikülü sitoplazması içine almasına "fagositoz”, bunu yapan hücreye de "fagosit” denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sarı Benek: Ağ tabaka (retina) ışığa duyarlı reseptör hücrelerinin ve sinirlerin bulunduğu tabakadır. Bu bölgede çomak ve koni reseptörleri bulunur. Retinada koni hücrelerinin en yoğun bulunduğu bölgeye sarı benek ismi verilir.

    Aglütinasyon: 1. Kan hücrelerinin kümeleşerek pıhtılaşması. 2. Bir sıvı içinde dağınık halde bulunan hücre ya da parçacıkların kümeleşmesi. 3. Antijen ve antikorların tepkimesi sonucunda kan hücrelerinin kümeleşmesi. 4. Kan grubu antijenleri (A ve B) ile antikorlarının (anti A ve anti B) bir araya gelmesi sonucunda alyuvarların birbirine yapışması ve iri tanecikli yapılar oluşturmasına çökelme ya da aglütinasyon denir. Çökelme ile oluşan tanecikli yapılar, kan damarlarını tıkayarak ölüme neden olabilir. İki tip çökelme vardır: 1- Hafif (Kısmi) Çökelme 2- Ağır (Tam) Çökelme

    Monofiletik: Tek atadan köken almış.

    Mesajcı RNA (m RNA): Nukleusta sentez edilip sitoplazmadaki ribozomlara geçen özel bir RNA çeşididir. Ribozomlardaki RNA ile birleşir ve bir enzim ya da diğer bazı özel protein sentezleri için kalıp görevi yapar. (elçi RNA, haberci RNA)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü