Eğitim Sitesi

Mesajcı RNA (m RNA) Nedir? Mesajcı RNA (m RNA) Hakkında Kısaca Bilgi

Mesajcı RNA (m RNA) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mesajcı RNA (m RNA):

Nukleusta sentez edilip sitoplazmadaki ribozomlara geçen özel bir RNA çeşididir. Ribozomlardaki RNA ile birleşir ve bir enzim ya da diğer bazı özel protein sentezleri için kalıp görevi yapar. (elçi RNA, haberci RNA)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Geri Bildirim (Feedback) Denetimi: Bir sistemde reaksiyon ürünlerinin birikiminin, ürünlerin yapım hızının azalmasına neden olması ya da ürün eksikliğinin üretim hızının artmasına yol açması.

    Pestisit: 1. Tarım bitkilerine zarar veren hayvansal ve bitkisel asalaklara karşı kullanılan kimyasal maddeler. 2. Zararlı organizmaların artışını engellemek, kontrol altına almak ya da ortadan kaldırmak için kullanılan maddeler ya da maddelerden oluşan karışımlara pestisit denir.

    Nötral Yağ: Diğer adıyla trigliseritler, canlılarda en fazla bulunan yağ çeşididir. Bitki ve hayvan hücrelerinde depolanmış halde bulunurlar. Üç molekül yağ asidinin, bir molekül gliserole (gliserin) ester bağları ile bağlanması sonucu oluşurlar. Bu reaksiyon sırasında 3 molekül su açığa çıkar.(dehidrasyon sentezi)

    Herbivor: Otçul. Bitki yiyen hayvan. Bitkisel besinler ile beslenen canlılar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü