Eğitim Sitesi

Eylem Nedir? Eylem Hakkında Kısaca Bilgi

Eylem Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Eylem:

Bir durumu değiştirme veya daha ileriye götürme yönünde etkide bulunma çabası.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Eylem:

Bir durumu değiştirme ve daha ileriye götürme yönünde etkide bulunma çabası, amel.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Eylem:

Olumlu veya olumsuz olarak zaman kavramı taşıyan veya zaman kavramı ile birlikte kişi kavramı veren sözcük.

 

Fizik Terimi Olarak Eylem:

Değişikliğe neden olacak davranış.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Eylem:

İnsanın yaptığı istençli hareket. İnsanın bir dış nedenle değil de, doğrudan doğruya kendisinin gerçekleştirdiği davranışları.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    Esas Numarası: Kanun tasarı ve teklifleri ile denetim önergeleri ve diğer tezkerelerin niteliklerini ve kayıt sıralarını tanımlamak amacıyla verilen numaralardır. Örneğin kanun tasarıları (1/…), kanun teklifleri ise (2/…) esas numarası alır. Esas numarasının devamındaki sayı ise tasarı ve teklifin kayıt sırasını gösterir.

    Gizli Oylama: Milletvekilinin hangi yönde oy kullandığının hiçbir şekilde belli olmadığı oylama şeklidir. Üzerinde hiçbir işaret bulunmayan beyaz (kabul), kırmızı (ret) ve yeşil (çekimser) renkli yuvarlak pulların milletvekilleri için hazırlanan özel kabinlerde zarfa konularak ve kürsü önündeki kutuya atılarak gerçekleştirilir.

    İhtisas Komisyonu (Sürekli Komisyon, Daimi Komisyon): Belirli bir alanda uzmanlaşmış bulunan ve belli sayıda milletvekilinden oluşan, her dönem kurulan komisyonlardır. İhtisas komisyonları işlerin mutfağını oluşturmaktadır. Tartışmaların büyük çoğunluğu komisyonlarda gerçekleştirilmektedir. Komisyonlar milletvekillerinin, bürokratlar ve STK temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundukları bir platform oluşturmaktadır. TBMM'de halen 17 ihtisas komisyonu bulunmaktadır.

    Genelkurmay: Yurdun savunmasıyla ilgili bütün şart ve olayları göz önünde tutarak barışta ordunun eğitim ve donatımını, savaşta yüksek yönetimini düzenleyen makam, erkânıharbiyeiumumiye.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü