Eğitim Sitesi

Eşik Sinyali Nedir? Eşik Sinyali Hakkında Kısaca Bilgi

Eşik Sinyali Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Eşik Sinyali:

Bir sinir hücresinde uyarının zarda değişiklik yapması için gereken minimum potansiyel farkı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Eşik Sinyali:

Bir sinir hücresinde uyarının zarda değişiklik yapması için gereken minimum potansiyel farkı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    CDNA: Tamamlayıcı DNA. Haberci RNA şablonundan sentezlenerek elde edilen DNA şeklinde de tanımlanabilir.

    Küresel İklim Değişikliği: İnsan etkinlikleri sonucunda havaya salınan sera gazlarının atmosferde artmasıyla sera etkisi oluşturması ve yerküreden uzaya yayılan ısıyı geri çevirerek küresel ölçekte iklim değişikliğine yol açması.

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Golgi Cisimciği: Hücre organeli, golgi aygıtı da denir. - Salgı maddelerini üretip zarla paketleyerek salgılar. Süt bezi, ter bezi, tükrük bezi, yağ bezi... gibi salgı hücrelerinde sayısı normalden fazladır. - Endoplazmik retikulumdan kopan parçalardan oluşmuştur. - Tek zarlı yapıdadır. - Salgılama , paketleme, sentezleme, depolama ve hücre zarının tamir edilmesini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü