Eğitim Sitesi

Esas Duruş Nedir? Esas Duruş Hakkında Kısaca Bilgi

Esas Duruş Terimi Hakkında Bilgiler

Jimnastik (Cimnastik) Terimi Olarak Esas Duruş:

(Hazır ol duruşu) Vücudun baş dik, göğüs ve gözler ilerde, omurga ve bacaklar gergin, topuklar bitişik, kollar doğal yerinde, avuçlar uyluklarda olarak ayakta bulunduğu durum.

 

    Benzer Jimnastik (Cimnastik) Terimleri

    Kaplan Atlaması: Çift ayakla sıçrayıp kazanılan uçma hızıyla,araç ya da canlı engeller üzerinden aştıktan sonra,karşıdaki yardımcının omuzlarına dayanıp hız keserek ayak üstü düşme.

    Yan Cephe Duruşu: Vücudun yerde veya alette yani yere dönük, tek el ve ayak kenarına dayalı ve gerili tutulduğu durum. "Ye Duruşu" da denilmektedir.

    Simetrik Hareketleri: Cimnastik hareketleri uygulanırken,vücudun bir tarafına uygulanan hareketlerin diğer tarafına da uygulanması.

    Artistik Cimnastik: Bireysel olarak yapılan,belirli kurallar ve sınırlamaları olan,kızlarda;atlama beygiri,asimetrik paralel,denge,yer olmak üzere dört,erkeklerde;kulplu beygir,yer,halka,atlama beygiri,paralel,barfiks olmak üzere altı aletin yer aldığı ve her aletle yarışmak zorunda bulunduğu,uygulaması zor,seyretmesi ise hayranlık uyandıran,yaşadığımız modern çağa çok uygun bir spor dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Jimnastik (Cimnastik) Terimleri Sözlüğü