Eğitim Sitesi

Ergokalsiferol Nedir? Ergokalsiferol Hakkında Kısaca Bilgi

Ergokalsiferol Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Ergokalsiferol:

D vitaminin bir türüdür.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kafein: Kafein bitkilerde doğal olarak bulunan bir içeriktir. Genel olarak kahve çekirdeklerinde, çay yapraklarında, guarana isimli bitki çekirdeklerinde bulunur. Kafein sinir sistemini uyararak zihinsel algılarımızı arttırır. Önerilen günlük kafein alım limiti 300-500 mg arasında değişir.

    Temel Besinler: Vücutta üretilemeyen ve temel amino asitler, yağ asitleri, vitaminler gibi bulundukları biçimde sağlanması gereken besinlerdir.

    Doymamış Yağlar: İyi yağlar olarak bilinen doymamış yağlar bitkisel yağlardır. Zeytin yağı, fıstık yağı, avokado yağı ve kanola yağı Mono (tekli) doymamış yağlardır. Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı çoklu doymamış yağlardır ve aynı zamanda "iyi yağlar" olarak bilinirler. Fakat bazı tıp litarütüründe "çoklu doymamış yağ tüketimi" bazı kanser türleri riskini artırmaktadır. Bu araştırmalar henüz kesinlik kazanmamıştır.

    Şekerler: Karbonhidrat aldığımızda, vücudumuz bu besin ögelerini daha küçük parçalara ayırır. Bu daha küçük parçalar şekerlerdir. Şeker doğal olarka pek çok besinde(süt, meyve, sebze, tahıllar vb.) bulunur. Kaynaklarına göre farklı isimler verilebilir; örneğin laktoz sütte bulunur, sukroz genelde sofra şekeri olarak bilinir ve glikoz balda, tahıllarda karbonhidrat içeren besinlerde farklı oranlarda bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü