Eğitim Sitesi

Yük Dağıtım Toleransı Nedir? Yük Dağıtım Toleransı Hakkında Kısaca Bilgi

Yük Dağıtım Toleransı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yük Dağıtım Toleransı:

Sözleşmeler vasıtası ile her bir Üretim Grubuna tanınacak tolerans; şöyle ki sözleşmede ya da ESİ'nin Yük Dağıtım talimatlarında belirtilen toleranslar dahilinde kalan eksik yüklenmeden dolayı, üreticiye kapasite kaybı ödemesi yapılması ya da ceza uygulanması söz konusu olmayacaktır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Süperiletken: Direnci ihmal edilebilir düzeyde olan (teorik olarak dirençsiz) iletkendir. Not: Günümüzde teknolojik olanaklarla süperiletkenlik, bir metalin sıcaklığının oda sıcaklığından çok düşük değerlere düşürülmesiyle direnci son derece azaltılarak elde edilebilmektedir. Bazı metaller için, elektrik dirençlerinin o sıcaklık altına inildiğinde sıfıra yaklaştığı kritik sıcaklık dereceleri belirlenmiştir. Bu durumda bu metal süperiletken olmaktadır. Elektromekanik endüstrisinde süperiletken kullanımıyla tesis boyutlarının önemli ölçüde azaltılması olanağı elde edilebilir.

    Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN): İletim Şebekesi üzerindeki, elektrik enerjisinin bir müşteriye toptan olarak sağladığı ve toptan olarak ölçümlendiği nokta. Aksi belirtilmediği sürece, buradaki Kullanıcı bir İHS, ya da Doğrudan Bağlı Müşteri olarak anlaşılmalıdır.

    EDF: Fransız Elektrik Kurumu.

    Jeotermal Santral: Jeotermal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü