Eğitim Sitesi

Empresyonizm Nedir? Empresyonizm Hakkında Kısaca Bilgi

Empresyonizm Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Empresyonizm:

İzlenimcilik olarak da bilinir. 19.yy.ın ikinci yarısında Fransa'da oluşan izlenimcilik akım, görsel sanatların yanısıra edebiyat ve müzik dallarında da etkili olmuş ayrıca döneminde bir yaşam ve düşünce biçimi olarak gelişmiş ve 20.Yüzyıl sanat kuramlarıyla akımlarını büyük ölçüde etkilemiştir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Empresyonizm:

İzlenimcilik.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Renkli Sır Tekniği: Osmanlılar tarafından uygulanan bir çini tekniği. Bu teknikte boya kullanılmaz. Sırın kendisi renklidir. İlk olarak, levha üzerinde sırların birbirine karışmasını önleyen, kontur oluşturan bir madde ile sınırlar belirlenir. Daha sonra, istenilen renkli sırlar boya gibi kullanılarak levha renklendirilir ve fırınlanır. Isı karşısında eriyen sırlar kontur içinde kalarak birbirlerine karışmazlar.

    Akademizm: Akademizm sözcüğü, bir sanat dalında her türden yeni atılımı yadsıyarak, değişmez olduğu varsayılan onaylanmış, standartlaşmış ilke ve kurallara uygun olarak çalışmak anlamında kullanılır. Yeni sanatsal arayışlara karşı çıkan bir tutumu ifade ettiği için, sözcük olumsuz niteliktedir. (Academicism)

    Monotipi Baskı: Boyalı cam veya metal levhalar üzerine kağıt bastırılarak uygulanan baskı tekniği.

    Kasır: Genellikle kent dışında yer alan ve sürekli oturmak için yapılmamış, hükümdara ait, saraylardan daha küçük Osmanlı konut yapısı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü