Eğitim Sitesi

Elektron İlgisi Nedir? Elektron İlgisi Hakkında Kısaca Bilgi

Elektron İlgisi Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Elektron İlgisi:

Nötr bir atoma (gaz fazında) bir elektron eklenmesiyle meydana gelen ısı değişimi. Bir atomun elektron alma eğiliminin ölçüsü.

 

Kimya Terimi Olarak Elektron İlgisi:

Gaz halindeki nötr bir atomun bir elektron alarak -1 yüklü iyon haline geçerken dışarı verdiği enerjiye elektron ilgisi denir.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Frekans: Belirli bir noktada birim zamanda (saniyede) geçen dalga sayısıdır.

    Seyirci iyon: Reaksiyon ortamında olan ve reaksiyona katılmayan iyon.

    Tesir Değerliği (TD): Asitlerin ortama verdiği H+ iyonu sayısı, bazların ortama verdiği OH- iyonu sayısı, tuzların ise ortama verdiği veya aldığı elektron sayısına tesir değerliği denir. Örneğin H2SO4 için bu değer 2 dir. Çünkü sülfürik asit 2 tane H+ iyonunu sulu çözeltisine verebilir. NaOH, HNO3, HCl için bu değer 1 dir Molarite ve normalite arasında N=Mx TD bağlantısı vardır. Örnek: 0,5 N 500 mL NaOH çözeltisinin hazırlanması 1 mol NaOH’in ağırlığı= 23g Na +19 g O + 1g H = 40 g/1mol 500 mL = 0,5 L TD= 1 olduğu için eşdeğer gram sayısı = molekül ağırlığı =40 g/mol N= eşdeğer gram sayısı/ V 0,5 (mol/L) = n / 0,5 L n = 0,5 (mol/L) x 0,5 (L) n = 0,25 mol n =m /MA 0,25 mol = m / 40g / mol m = 0,25 x 40 = 10 g 10 g NaOH katısı 500 mL’lik balonjojeye hassas olarak tartılır ve hacim çizgisine kadar saf su ile tamamlanarak 0,5 N NaOH çözeltisi elde edilir.

    Alkali Metaller: Hidrojen elementi hariç IA grubu elementleri alkali metaller olarak adlandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü