Eğitim Sitesi

Ekonomik Büyüme Nedir? Ekonomik Büyüme Hakkında Kısaca Bilgi

Ekonomik Büyüme Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Ekonomik Büyüme:

Bir ülkenin mal ve hizmet üretme kapasitesinin artması.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    TÜFE: TÜFE, açılımı Tüketici fiyat endeksi anlamına gelmektedir. Bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grubunun fiyatlarındaki ortalama değişimleri gösteren ölçüttür. Yıllık enflasyon değerindeki değişimi ölçmek için kullanılır.

    Alivre Satışlar: Belirli nitelikte ve miktarda malın belirli bir fiyattan belirli bir tarihte teslim edileceğine ilişkin sözleşme yapılması.

    Para Kurulu (Currency Board): Döviz kuru rejimlerinden biridir. Bu tür bir uygulamada, ulusal paranın değeri yabancı bir para birimine veya yabancı para birimlerinden oluşan bir sepete karşı sabitlenir. Para politikası uygulaması açısından bakıldığında parasal tabanın sadece yabancı para karşılığında yapılan işlemlerle değişmesine izin verir. Diğer bir deyişle, merkez bankasına önceden belirlenmiş sabit bir kurdan döviz satıldığı zaman para miktarı artar, merkez bankasından döviz alındığı zaman azalır.

    Gözetimli Dalgalanma Rejimi: Çok sayıda paranın değerce dalgalanmaya bırakıldığı, ancak yine de ani değişmeleri önlemek amacıyla merkez bankalarının müdahale ettiği döviz kuru sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü