Eğitim Sitesi

Ekol Nedir? Ekol Hakkında Kısaca Bilgi

Ekol Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ekol:

Bir bilim ve sanat kolunda ayrı nitelik ve özellikleri bulunan yöntem veya akım, okul.

 

Tarih Terimi Olarak Ekol:

1- Bir bilim ya da sanat alanında üstün bilgisi veya yeteneği olan kimseye veya bir felsefi, edebi, sanatsal öğretiye bağlananların, bu tür bir akımı benimseyenlerin tümü için ekol terimi kullanılır.

2- Genel çizgileri ile aynı üslup kapsamında değerlendirilmekle beraber, bir topluluğa, bölgeye özgü bazı ayrılıklar gösteren gruba verilen ad.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ekol:

Bir bilim ve sanat kolunda ayrı nitelik ve özellikleri bulunan yöntem veya akım.

 

Sanat Terimi Olarak Ekol:

1. Aynı üslup kapsamında değerlendirildikleri hâlde, bir bölgeye, kente ya da topluluğa özgü bazı ayırıcı özellikler gösteren, benzer eğilimde çalışan sanatçı grubu. Sözcük tek başına ekol olarak kullanılırsa da tamlamalarda okul diye geçer. Örneğin Siena Okulu, Roma Okulu gibi.

2. Belli bir dönemde görülen ortak özellikteki sanat üslubuna verilen ad.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Rahîm: Koruyan, acıyan, merhamet eden Allah. "Yaratmış olduğu bütün varlıklara karşılıksız rızık veren, yarattıklarını koruyan, esirgeyen, bağışlayan ve merhamet eden, ahirette ise sadece mümin kullarına şefkat edecek olan." anlamında Allah’ın esmayıhüsnâsından biri.

    Lütuf: 1. Kulu, Allah’ın af ve rahmetine yaklaştıran, günahlara düşmekten uzaklaştıran her türlü ilahî yardım. 2. Önem verilen, sayılan birinden gelen iyilik, ikram, yardım, ihsan, inayet, atıfet, nimet.

    Lazımî: Kalıcı, devamlı olan.

    İrade: Seçme, tercih etme, isteme, dileme, arzu etme, meyletme, karar verme. Aklın düşünüp karar vermesi, yapılması veya yapılmaması eşit olan çeşitli davranışlardan birini beğenip tercih etmesi. Allah’ın dilemesi, arzu etmesi, tercih etmesi ve dilediğini yerine getirmesi anlamlarında Allah’ın sıfatlarından biri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü