Eğitim Sitesi

Efektif Değer Nedir? Efektif Değer Hakkında Kısaca Bilgi

Efektif Değer Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Efektif Değer:

Elektrik-Elektronik devrelerinde Akım ve Voltaj Dalgalarının Pik değerlerinin (BIL) 0,7 katı olan ve cihaz, teçhizat vs. malzemenin etiketleri üzerindeki nominal değerleridir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yararlanma Süresi: Çalışma süresi ile emre amadelik süresinin toplamıdır.

    Puant Tarifesi: Çift terimli tarifeden elektrik alan ve sözleşme gücü 700kw'ın üstünde olan her sanayi abonesinin uyması gereken bir tarife sistemi olup, bu sistemde 06.00-17.00 saatleri arasında normal tarife, 17.00-22.00 saatleri arasında yüksek tarife, 22.00-06.00 saatleri arasında en düşük tarife uygulanır. Bu tarife, sistemde daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyulduğu ve yüksek işletme maliyetlerinin oluştuğu puant saatlerinde enerji alımını kısıtlar mahiyette ve düşük maliyetli üretim yapılan saatlerde ise enerji kullanımını teşvik ederek yük denetimini sağlar.

    Kesici Kabin: Bir elektrik sisteminin/şebekesinin hatlarını ya da dağıtım tesislerini selektif olarak birbirine bağlamaya ya da ayırmaya yarayan elektrik tesisidir.

    Ekip Şefi: Herhangi bir teçhizat veya cihaz üzerinde yapılacak her türlü tamir, bakım, kontrol işlemlerinin yürütülmesinden birinci derece sorumlu olan kimsedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü