Eğitim Sitesi

Döner Sermaye Ücreti Nedir? Döner Sermaye Ücreti Hakkında Kısaca Bilgi

Döner Sermaye Ücreti Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Döner Sermaye Ücreti:

TKGM. Döner Sermayesi İşletmesi hesabına, tapu işlemlerinden tahsil edilen ve tutarı her yıl başında döner sermaye yönetim kurulunca yeniden belirlenen ücrettir.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    İrat: Ticari faaliyetinde kullanmayıp başkasının kullanımına bırakılan değerler servet terimiyle ifade edilir ve bu şekilde elde edilen gelire irat denir. Yani sermaye varlıklarından elde edilen gelir.

    Tapu Sicil Müdürlüğü: Taşınmaz mallara ilişkin akit ve tescil işlemlerini yapmak ve tapu sicilini mevzuatına göre tutmakla görevli her il ve ilçede kurulmuş bulunan müdürlüklerdir.

    Garame Anlaşması: İpoteğin tesisi sırasında veya sonradan birden çok ipotek alacaklısı arasında yapılan ve gayrimenkulün paraya çevrilmesi halinde, üst derecedeki ipoteğin öncelikli olması hakkını kaldırarak, alacak miktarları arasındaki orana göre satış bedelinin paylaştırılmasını ön gören bir anlaşmadır.

    Parsel: 1. Sınırları haritalarla belli edilmiş arazi parçasıdır. Bu harita kadastro haritası ise kadastro parseli, imar haritası ise imar parseli adı verilmektedir. 2. Belli bir amaç için ayrılıp sınırlanmış arazi parçası, bir adanın parçalarından her biri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü