Eğitim Sitesi

Dogmatik Düşünce Nedir? Dogmatik Düşünce Hakkında Kısaca Bilgi

Dogmatik Düşünce Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Dogmatik Düşünce:

Araştırmadan, sorgusuz şekilde fikirleri kesin ve doğru olarak kabul eden düşünce şekli.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Akvam: Kavim, millet.

    Elçi: 1- Bir devleti başka bir devlet katında temsil eden kişi, sefir. 2- Bir uzlaşma sağlamak veya bir işi tamamlamak için bir hükümdara gönderilen kimse.

    Tasavvuf (Sufizm, Gizemcilik): Varlıkla insan arasında ilişki kurulabileceği temeline dayanan ve tarihsel gelişiminde çeşitli değişikliklere dönüşen dinsel inanıştır. Bir takım gizlere dayanan ve temel niteliği gizlilik olan anlayıştır. Yahudilik'te Kabota, Hindistan'da Pantacali, Hristiyanlık'ta Mistisizm-Teosofi, İslamlık'ta Tasavvuf adlarını alır. İslam'da müminin doğrudan Tanrı'nın bilgisine ulaşmasını amaçlayan düşünce, inanç ve yaşam biçimidir. Gerçeği, insanın kendi yalnızlığında aramasından doğmuştur. Dinde manevî ve beşerî duygulara yer veren akım.

    Abdal: 1- Toplumdan uzak, son derece gösterişsiz bir yaşam sürdüren, yoksul ve düşkünleri koruyan, geleceği bilen ve felaketleri önleyebilen kişiler olduğuna inanılır. 2 - Tasavvufta, çeşitli tarikatlarda derviş ermiş erişmiş 3- Anadolu'da yaşayan göçebe bir Alevi Türkmen topluluğunun adıdır. 4- Afganistan topraklarındaki bir Türk boyunun adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü