Eğitim Sitesi

Tasavvuf (Sufizm, Gizemcilik) Nedir? Tasavvuf (Sufizm, Gizemcilik) Hakkında Kısaca Bilgi

Tasavvuf (Sufizm, Gizemcilik) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tasavvuf (Sufizm, Gizemcilik):

Varlıkla insan arasında ilişki kurulabileceği temeline dayanan ve tarihsel gelişiminde çeşitli değişikliklere dönüşen dinsel inanıştır. Bir takım gizlere dayanan ve temel niteliği gizlilik olan anlayıştır. Yahudilik'te Kabota, Hindistan'da Pantacali, Hristiyanlık'ta Mistisizm-Teosofi, İslamlık'ta Tasavvuf adlarını alır. İslam'da müminin doğrudan Tanrı'nın bilgisine ulaşmasını amaçlayan düşünce, inanç ve yaşam biçimidir. Gerçeği, insanın kendi yalnızlığında aramasından doğmuştur. Dinde manevî ve beşerî duygulara yer veren akım.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Zekat: Müslümanlarca farz olan vergi. İslamın beş şartından biridir. 96 gram altın ya da buna eşdeğer mal ya da para zekat olarak her yıl muhtaç olan kimselere verilmelidir. Fazla malı olanlar için bu ölçü kişinin yıllık gelirinin kırkta birine tekabül eder.

    Haraç: 1- İslam ülkelerinde yaşayan ve Müslüman olmayan uyruklardan şeriat yasalarına göre devletin aldığı 1/5 oranındaki ürün vergisivergidir. 2- Bir yerden, bir kimseden zorbalıkla alınan para.

    Rayet: Sancak, bayrak.

    Medeni Kanun: Medeni kanun, veraset, miras, evlilik gibi konulara getirilen yasal düzenlemeleri kapsayan kanundur. Türkiye'nin ilk medeni kanunu 1926, ikinci ise 2001 yılında yürürlüğe girmiştir. Medeni Kanun Maddeleri Nelerdir? 1. Sosyal ve ekonomik alanda kadınlara özgürlük verildi. 2. Kadınlara erkeklerle eşit miras alma hakkı tanındı. 3. Dini nikahın yerine resmi nikahın zorunlu hale getirilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü