Eğitim Sitesi

Doğa Nedir? Doğa Hakkında Kısaca Bilgi

Doğa Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Doğa:

Canlı ve cansız maddelerden oluşan ve insanlara sınırsız hizmet eden kendi kendini yenileyebilen varlıkların tümü, tabiat.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Doğa:

İnsan etkinliğinin dışında kendi kendini sürekli olarak yenileyen ve değiştiren güç canlı ve cansız maddelerden oluşan varlığın tümüne doğa denir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    İnkılâpçılık: İnkılâpçılık köklü değişiklikler, yenilikler yapmak anlamındadır. İnkılâpçılık Türk toplumunun sürekli gelişmeye, yenileşmeye açık olmasını sağlamıştır. İnkılâpçılık ilkesi sürekli yeniyi, iyiyi, güzeli esas almıştır. Özellikleri: - Kurumların sürekli yenilenmesi, çağa ayak uydurması anlamına gelir. - Gelişmesi durmuş olan bütün kurum ve kuruluşları kaldırıp yerine daha yeni ve daha çağdaş olanını getirir. - Bütün yenilikler bu ilke doğrultusunda yapılmıştır.

    İpek Yolu: Çin'den başlayıp Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran üzerinden İstanbul' kadar uzanan yola ipek yolu adını veriyoruz. Çin'den ipek ticareti yaygın olarak yapıldığı için yola bu ad verilmiştir.

    Koloni: 1. Bir devletin kendi ülkesinin sınırları dışında egemenlik kurarak yönettiği ekonomik veya siyasal çıkarlar sağladığı ülke, sömürülen ülke. 2. Göçmen topluluğu veya bu topluluğun yerleştiği yer.

    Paralel(Enlem): Ekvator'a paralel olarak birer derecelik aralıklarla doğu-batı yönlü çizilen hayali çizgilerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü