Eğitim Sitesi

Desiduoz Nedir? Desiduoz Hakkında Kısaca Bilgi

Desiduoz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Desiduoz:

Kalıcı olmayan, erginleştiğinde dökülen. (genellikle yaprak döken odunlu bitkiler için kullanılır)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mayoz Bölünme: Eşey organlarında eşey hücrelerinin oluşması sırasında diploit ya da somatik kromozom sayısının yarıya indiği ve dört haploit hücrenin oluştuğu hücre bölünmesi. Redüksiyon bölünme. İndirgenme bölünmesi.

    Termodinamiğin Birinci Yasası: Enerjinin ne yeniden yaratılacağı ne de yok olacağı, ancak bir formdan ötekine dönüşebilece ğineilişkin fizik yasası.

    Toprak Kirliliği: 1. Toprağın yapısını bozacak ve verimini düşürecek durumların tamamına toprak kirliliği denir. Toprak Kirliliğinin Nedenleri: 1. Hava, su kirliliği ve asit yağmurları. 2. Plansız kentleşme. 3. Evsel ve endüstriyel atıklar. 4. Nüfus artışı. 5. Gübreler ve tarımsal ilaçlar. 6. Nükleer enerji santrallerinin radyoaktif atıkları. 7. Tıbbi atıklar. 8. Fosil yakıtların atıkları. 2. tanımlama: İnsan faaliyetleri sonucunda toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısının bozulmasına toprak kirliliği adı verilir.

    Arı Döl Yetiştirme: Homozigot ebeveynlere uygun olarak, ele alınan özellik ya da özellikler bakımından her zaman aynı sonucu veren genetik çaprazlama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü