Eğitim Sitesi

Demir (Çapa) Nedir? Demir (Çapa) Hakkında Kısaca Bilgi

Demir (Çapa) Terimi Hakkında Bilgiler

Denizcilik Terimi Olarak Demir (Çapa):

1- Gemi ve deniz araçlarını, deniz üzerinde istenilen yerde sabit tutmak için halat veya zincire bağlı olarak denize bıraktıkları özel biçimde dökme demir veya çelikten yapılmış ağırlıktır.

2- Teknenin dalga ve rüzgârla kaymasını engelleyip, onu sabit bir noktada tutması için dizayn edilmiş büyük ve ağır cisim.

 

    Benzer Denizcilik Terimleri

    Açıkta Eğlenmek: Bir teknenin sahilden veya iskeleden ya da limandan açıkta, kıyıdan yeterince neta olacak şekilde demirlemeden uzakta beklemesi.

    Charter (Çartır ): Kiralamak, bir geminin kiralanması anlamına gelir. "Çartırdaki gemi" sözü, gemiadamları arasında taramp seferi yapan gemi karşılığında kullanılsa da esas kira altındaki gemi demektir.Yani çartırdaki gemi düzenli sefer yapabilir.

    Kavança: Herhangi bir şeyi bir taraftan diğer tarafa geçirmek veya aşırmak ya da bir yerden diğer bir yere aktarmak. Yelken seyrinde rüzgar altına dönerek kontra değiştirmek. 

    Açık Düşmek: Herhangi ibr mevkiye nazaran bulunulması arzu edilen mesafeden bir sebep veya etki nedeniyle uzakta bulunmaktır. 

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü