Eğitim Sitesi

Çivi Nedir? Çivi Hakkında Kısaca Bilgi

Çivi Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çivi:

İki parçayı birbirine tutturmak için çakılan, ucu sivri, başlı veya başsız, metal gereç. Çiviler; bakır, çelik, demir, çinko, pirinç ve alüminyum alaşımlı yapılırlar. Çiviler, çok değişik işlerde kullanıldığından kullanıldığı yerin özelliklerine göre değişik biçimlerde yapılır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Tadilat Projesi: Yapıdaki herhangi bir değişikliği göstermek üzere hazırlanan ve asıl projenin eki olan proje.

    Deri Halı: Tamamıyla doğal bir üründür. Ürün iki kattan oluşmaktadır. Üstte post deri, altta nubuk deri bulunmaktadır. Ürünün tamamı el işçiliğiyle yapılmaktadır. Bu ürünün birleştirilerek oluşturulması büyük özelliklerinden biridir. Buradaki en büyük güçlük desen kalıplarının çıkarılması esnasında yaşanmaktadır. Bakımı ve temizliği çok kolaydır. Halı şampuanı ve nemli bez kullanılarak yapılmaktadır.

    Astar: Boyama işlemi sırasında ilk uygulanan kat. Primer. Yüzey hazırlamaların sonuncusu olan astar, temizlemiş, tozu, kiri alınmış, eski veya yeni yüzeylerin, macun çekilmesi ile son bulan çalışmalardan sonra boya hatalarını en aza indirmek için yapılan uygulama. Bir tür ön boya. Boyanın yüzeye daha iyi yapışması için kullanılır.

    Arts Craft Hareketi: 19. yüzyılın sonlarında İngiltere'de ortaya çıkan ve tüm Avrupa'da dekoratif sanatların yeniden ilgi odağı olmasını sağlayan hareket. Birçok zanaatın yerini fabrikalarda kitlesel üretime bıraktığı Sanayi Devrimi'ne doğrudan bir tepkiydi. 1861'de, hareketin öncülerinden İngiliz tasarımcı ve şair William Morris (1834-96), Orta Çağ zanaatçılığı, ruhunu ve niteliğini yeniden canlandırabilmeyi amaçlayan iç dekoratörler ve imalatçıların bir araya geldiği bir şirket kurdu. Morris'in Çilek Hırsızı gibi ayırt edici tekstil tasarımları bugün de popülerliğini korumaktadır. Harekete katılan diğer önemli isimler arasında mimar Philip Webb (1831-1915), ressam Ford Madox Brown (1821-93) ve ressam Edward Burne-Jones (1833-98) sayılabilir. Bu hareket dekoratif sanatlara statü kazandırdı, el baskısı, mobilya imalatı, el baskısı dokuma ve oymacılık sanatlarını yeniden canlandırdı. Hareket, modern sanayi toplumunda zamanı geri döndürmeye çalıştığı ve gerçekçi olmadığı yönünde eleştirildi. 1890'larda, yeni parlamaya başlayan uluslararası Art Nouveau akımıyla bağdaştırıldı ve toplum tarafından kabul gördü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü