Eğitim Sitesi

CF (Compact Flash) Nedir? CF (Compact Flash) Hakkında Kısaca Bilgi

CF (Compact Flash) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak CF (Compact Flash):

Yılların eskitemediği bellek kartı standardı olan Compact Flash, genellikle profesyonel fotoğrafçıların kullandığı ileri düzey dijital SLR makinelerde tercih ediliyor. Son kullanıcıya sunulan ürünlerde bazı markalar CF yerine boyutları daha makul olan SD kart kullanımına başlamış olsa da bazı üreticiler bu durumdan vazgeçmemiş durumda.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kromatik Görüntü Bozulması: Merceklerin aynı konu üzerindeki farklı dalga boylarına sahip renklerden yansıyan ışıkları aynı noktada odaklayamamasından doğan görüntü bozulması.

    Jaggies: Halk dilinde kullanılan bu kelime pikselizasyon olarak da bilinir. Bir görüntünün yüzde yüz oranından daha büyük bir oranda büyütülmesi ile oluşan piksellerin normal halinden daha büyük ve bozuk gözükmesini ifade eder.

    Odak Düzlemi: Objektiflerin optik eksenine dik olan ve odak noktasından geçen varsayımsal düzlem. Seçik görüntü alınabilmesi için film, fotoğraf makinelerinde bu düzlem üzerine yerleştirilir.

    Eşdeğerlilik Kuralı: Bu kurala göre; Pozlama =ışık yoğunluğu x süre'dir. Burada ışık yoğunluğu makineye giren ışık miktarı, süre ile örtücünün açılıp kapanma hızını ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü