Eğitim Sitesi

Çerçeve kalıp tahtası Nedir? Çerçeve kalıp tahtası Hakkında Kısaca Bilgi

Çerçeve kalıp tahtası Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Çerçeve kalıp tahtası:

Çerçeve yan çıtalarının yarısı kalınlığında ve çerçeve içine geçebilen boyutlarda, sert ağaçtan yapılmış pürüzsüz tahta.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Bal arısı (Apis mellifera): Topluluk yaşamı sürdüren sosyal böcekler olarak, herhangi bir yuvada aile (koloni) oluştururlar. Bal arısı kolonisi, bir ana arı (kraliçe), birkaç yüz erkek arı ve 10-80 bin işçi arıdan oluşur. Görünüş olarak birbirinden farklı olan bu üç arıdan ana arı ve işçi arılar dişidir.

    Belleme uçuşu: Bakıcı arıların, tarlacı olmadan önce yaptıkları, önceleri yüzleri kovan girişine dönük olarak kovan önünde; sonraları kovandan biraz uzaklaşarak, kovanın yerini ve konumunu bellemek amacıyla uçuşmaları. (Oyun uçuşu, Eğitim uçuşu)

    Balm: İşçi arıların sindirilemeyen çiçektozu (polen) kabuklarını kullanarak yaptıkları petek gözlerini dezenfekte etmek, gözlere gerekli sertliği ve parlaklığı kazandırmak, pürüzlerini gidermek ve cilalamak için kullandıkları madde.

    Spor: Başka bir üreme hücresi ile birleşmeksizin yeni bir birey oluşturabilen üreme hücresi. Canlıların eşeysiz üreme hücreleri olan sporlar başlıca bakteriler, mantarlar ve bazı yeşil bitkiler tarafından oluşturulur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü