Eğitim Sitesi

Cell Nedir? Cell Hakkında Kısaca Bilgi

Cell Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Cell:

Hücre. Ağ alanında ATM tipi anahtarlamada temel veri birimi olarak kullanılır. Modern cep telefonu ağlarının tamamı hücresel bir yapıya sahiptir. Her hücrenin ortasında bir baz istasyonu yer alır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    WaveDOM Steam (Buharlı) Pişirme Fonksiyonu: WaveDOM buharlı pişirme fonksiyonu, buhar oluşturmak ve yiyecekleri pişirmek için bir su haznesinin üstüne yerleştirilmiş delikli bir raf ve paslanmaz çelik bir tabak kullanır.

    Jet Soğutma: Daha hızlı dondurma işlemi için dondurucu bölmelerinden birine doğrudan soğuk hava pompalanır. Bu süreç, nemi ve besinleri yiyeceklerin içinde hapseder ve bu sayede yiyeceklerin tazeliklerini daha uzun süre korumalarını sağlar.

    LED TV: İng. Light Emitting Diode (Işık Yayan Diyot) Arka aydınlatmasında LED teknolojisinin kullanıldığı düz panel ekranlarda uygulanan görüntüleme teknolojisidir. LED TV, Light-emitting dioedes (LEDs) olarak da bilinmektedir, aynı zamanda LED televizyonlar için Led arkadan aydınlatmalı LCD televizyonlar da denilmektedir.

    XML (Extenden Markup Language): İnternet üzerinde bilgiyi paylaşabilmek için ortak bir bilgi formatı yaratma yolu. HTML diline benzer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü