Eğitim Sitesi

Cell Broadcast (Hücre Yayını) Nedir? Cell Broadcast (Hücre Yayını) Hakkında Kısaca Bilgi

Cell Broadcast (Hücre Yayını) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Cell Broadcast (Hücre Yayını):

Belirli bir coğrafi alandaki telefonlara ücretsiz mesaj gönderimi sağlayan mobil teknolojidir. Örnek 50. kanaldan Maç Yayınları

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    AMR (Adaptive Multi Rate): Uyarlanabilir Birden Çok Hız. Konuşma frekanslarını etkin bir şekilde paketlemeye odaklanan bir ses kodlama dosya biçimi.

    Dondurucunun Alta Monte Edildiği Buzdolabı: İki kapılı bir konfigürasyonda, en çok kullanılan yiyeceklere kolay erişim için buzdolabı bölümü göz seviyesine yerleştirilmiştir. Dondurucu bölümü, kişinin tercihine göre iki tipte (açılır kapak veya çekmeceli) bulunur.

    Kırışıklığı Önleme Fonksiyonu: Kırışıklığı Önleme modu, program bittikten hemen sonra çamaşırlar boşaltılmadığında meydana gelen kırışıklıkları engeller.

    RGBY: Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü