Eğitim Sitesi

Cathode Ray Tube (CRT) Nedir? Cathode Ray Tube (CRT) Hakkında Kısaca Bilgi

Cathode Ray Tube (CRT) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Cathode Ray Tube (CRT):

katot ışınlı tüp. Halk dilinde, “Tüplü Tv” olarak bilinir. CRT Tv’ler LCD ve Plazma Tv’ler gibi ince değildir. Kasalarını büyük yapan, tüplerinin büyük olmasıdır. Son dönemde tüpleri, dolayısıyla kasaları daha ince olan (slim) ve ekranları bombeli değil düz olan (flat) tüplü Tv’ler piyasaya sürülmüştü.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Akıllı Telefon: "Akıllı Telefon" (Smart Phone) üç şeye karşılık gelir: E-posta, Internet ve klavye gibi gelişmiş özellikler sunan telefonlar, tam bir işletim sistemi yazılımı çalıştıran telefonlar veya aynı anda her ikisini de gerçekleştiren telefonlar.

    Dijital Çoklu Sensörler: Bazı yan yana buzdolapları, dolabın tamamında sabit bir sıcaklık sağlamak üzere dahili sıcaklıktaki küçük değişiklikleri bile algılayabilen ve kontrolleri otomatik olarak ayarlayan birkaç sensöre sahiptir.

    ITU (International Telecommunications Union): Uluslararası Telekomünikasyon Birliği. Cenevre'de kabul edilen iletişim standartlarının dünya çapında uygulanabilmesi için çalışan kuruluş. ETSI gibi diğer kuruluşlarla koordine biçimde çalışır.

    Dual Band: Çift Bant. İki farklı frekans boyunda sinyal alıp gönderme yapabilen telefonlara verilen spesifikasyon. Çift bantlı aygıtlar 900MHz ve 1800MHz frekanslarında çalışırlar. Üçüncü jenerasyonda yer alan UMTS'ye ait tek bir frekans olduğundan üçüncü jenerasyonda çift bantlı telefonlara gerek olmayacaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü