Eğitim Sitesi

Cami Nedir? Cami Hakkında Kısaca Bilgi

Cami Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Cami:

Müslümanların ibadethanesidir.

 

Hukuk Terimi Olarak Câmi:

cem eden: içine alan; içinde bulunduran; taşıyan; toplayan

 

Sanat Terimi Olarak Cami:

İçerisinde minberi bulunan ve cuma namazı kılınabilen İslam ibadet yapısıdır. İlk cami yapısının Hz. Muhammed'in Medine'deki evi olduğu ve bu yapının sonraki dönemlerde inşa edilecek olan camilere ilk örnek teşkil ettiği düşünülmektedir. Mihrap, minber ve minare gibi fonksiyonel öğelerin ancak VIII. yüzyılda cami mimarisine dâhil edildiği bilinir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Cami:

Müslümanların namaz kılmak için toplandıkları yer.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Dizgin: Gemin uçlarına bağlanarak hayvanı yöneltmeye yarayan kayış.

    Çok Ulusluluk: Birden fazla farklı ulusun bir arada bulunması anlamına gelir. Örneğin Osmanlı Devleti çok uluslu bir devlettir.

    Devletçilik: Ekonomide devletin vatandaş ile iş birliği içinde çalışmasıdır. Devletin ekonomik hayatın içinde yer almasıdır. Yani gerektiğinde fabrika ve şirket kurup işletmesidir. Bu ilke ekonomiyle ilgilidir. Devletçilik ilkesi, büyük sermaye gerektiren ağır sanayi işletmelerinin kurulması amacıyla uygulamaya konmuştur. Bu sayede demir çelik, dokuma, cam ve şeker dalları kısa sürede kurulmuştur. Devletçilik ilkesi, ekonomik kalkınmanın yanında sosyal ve kültürel kalkınmayı da amaçlar. Devletçilik ilkesi sayesinde temel ihtiyaçlar ülke içinden karşılanır hale gelmiştir. Özellikleri: - Devletin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmasını amaçlamıştır. - Vatandaşların özel iş yerleri kurmalarını destekler ve örnek olur. - Devlet, ülkedeki ekonomik kaynakları belirler ve işletir. - Ekonomi, yatırım, kamulaştırma bu ilkeyle ilgilidir.

    Mâni: Genellikle birinci, ikinci ve dördüncü dizeleri uyaklı olan, daha çok hecenin yedili ölçüsüyle söylenen halk şiiri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü